Nya Zeeland 2007

På trettondagsaftonen firade vi Anettes 35-årsdag i Utby och redan följande dags eftermiddag lyfte vi från Landvetter och 36 timmar senare landade vi i Auckland på Nya Zealand. Min barndoms dröm hade gått i upplevelse. Tanken på Nya Zealand som det hägrande resmålet hade funnits ända sedan Edvard, som emigrerat dit, var hemma på besök någon gång runt 1950, när han gått i pension. Han beskrev sitt nya hemland som paradiset på jorden. Under nio veckor på Nordön njöt vi båda stort och tyckte landet överträffade allt vi kunnat föreställa oss. Både när det gällde människor och natur. Lika berikande, men helt annorlunda, var det att besöka tigerekonomierna Malaysia och Singapore under de avslutande tre veckorna. Kontrasterna där mellan modernitet och tradition var fascinerande.

Efter en avkopplande vecka vid palmklädda stränder på Robinsonöarna i nordöstra Malaysia kom vi hem på långfredagen och åkte direkt ner till Gottskär för att fira påsk med barn och barnbarn. De hade fixat allt så det var bara till att komma ner till dukade bord. Det var snabba ryck från tropikernas korallrev till påskelden på Stegla udde.

Vi färdas på jordens yta och samtidigt i vårt inre.

Vi förundras över allt märkligt i naturen och den mänskliga kulturen.

Möten med leende, vänliga människor från många länder och med olika bakgrund stimulerar själen och ger oss glädje och harmoni. Det är besynnerligt att man kan kriga och förtrycka varandra när det är så mycket bättre att sträva gemensamt i hjälpsamhet och solidaritet.

 

Copyright 2015 © Ramnoe

Konsult webdesign Reine Torell